Romantikus otthoni borkóstoló

Így lepd meg a párod egy otthoni borkóstolóval!

Minden párkapcsolatban lényeges a minőségi együttöltött idő. Ez persze nem feltétlen jelenti azt, hogy méregdrága vacsorákra és utazásokra kell mennünk, otthonunk kényelmébe is eltölthetjük az időt, és szervezhetünk egy randit, sőt akár gasztro-programokat is átélhetünk a lakásunkban. 

A koronavírus helyzet az elmúlt években átformálta a gondolkodást, és bár már kifelé megyünk a járvány okozta korlátozásokból, sokan még mindig inkább az otthonukra korlátozzák a közös programokat. Aggodalomra persze nincs ok, hiszen otthon is megtanulhatjuk például a sushi-tekerés rejtelmeit, de borkóstolót is tarthatunk.

Ha alapvetően borkedvelőnek tartjuk magunkat vagy épp a párunkat, akkor a borkóstolóhoz nem is kell majd más, mint néhány különleges borfajta, egy finom sajttál, és már kezdődhet is a gasztro-kaland. 

A borok kiválasztása is lehet közös program, melyhez felkereshetünk egy helyi pincészetet, vinotékát, de akár egy italwebáruház kínálatából is rendelhetünk. Manapság már kisebb kiszerelésekben is van lehetőség bort vásárolni, így nem kell aggódni, hogy az otthoni borkóstolás végén több palack félig tele borospalack marad a konyában.

borkóstoló sajttal HUGI SAJT

Sajttál nélkül nincs borkóstoló

Mit ér egy borkóstoló finom sajtok nélkül. A sajt elengedhetetlen kelléke a borkóstolásnak, hiszen segít kiemelni a bor karakteres ízét. Persze nem mindegy, hogy milyen sajtot fogyasztunk a borhoz. Bár a magyarok számára a sajtot a trappista jelenti, nem biztos, hogy a kiválasztott borokhoz az lesz a legjobb megoldás. A sajttálat mi is összeállíthatjuk, hiszen a boltokban is széles a sajtválaszték, de a kézműves sajtok közül is választhatunk, hiszen a kézműves sajtkészítők által készített sajtok sokkal intenzívebb ízekkel rendelkeznek.

Megtehetjük, hogy többféle kézműves sajtot vásárolunk, de akár sajttálat is készíttethetsz. Mi, a HUGI SAJTnál többféle sajttálat is kínálunk, melyeket Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Komárom-Esztergom megyében is kiszállítunk. Sajtmesterünk, Ilona, több borkóstolón vett már részt a sajtjaival a Vaszary pincészettel közösen, így ha nem tudod milyen sajtokat érdemes beszerezned, ő biztosan tud neked segíteni a választásban.